Maks Cornwalli moodi peekoni ja sibulaga

 

 

KOOSTISOSAD

400 g värsket maksa

200 g suitsupeekonit

2 suurt sibulat

2 küüslauguküünt

5-6 salvei lehte

2-3 tüümiani oksa

100 g jahu

400 ml puljongit

2 spl konjakit

praadimiseks õli

soola, pipart

VALMISTAMINE


Haki peekon väikesteks ribadeks ja pane praadima. 5-6 minuti pärast lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sibul. Prae sibulat ja peekoni madalal kuumusel 10-15 minutit kuni sibul on kuldne ja peekoni rasv on välja küpsenud. Lisa küüslauk ja peeneks hakitud salvei lehed. Prae veel 3-4 minutit. Lisa ettevaatlikult konjak, kipub pritsima. Lisa tüümiani oksad, sool, pipar ja puljong. Lase madalal tulel 10-15 minutit podiseda.

Puhasta maks soontest ja lõika õhukesteks, umbes 2 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale jahu, soola ja pipart. Vaata, et maksaviilud oleksid korralikult jahuga kaetud. Kuumuta õli ja prae maksaviilud mõlemalt poolt kergelt läbi (1-2 minutit kummaltki poolt).

Aseta praetud maksaviilud sibula-peekoni kastmesse ja lase keema tõusta, keeda 2-3 minutit.

Võta kastmest välja tüümiani oksad ja serveeri kuumalt. Eriti hea on kartuli või riisiga.