Inglad sill - marineeritud heeringas

 

 

KOOSTISOSAD

 

200g soolaheeringa fileed

pool punast sibulat

1 väike porgand

3-4 oksa tilli

300ml vett

70g suhkrut

50ml 12% äädikat

2 loorberi lehte

4 vürtsitera

10 valget pipratera

10 musta pipratera

4 nelgitera

1 tl sinepiseemneid

VALMISTAMINE

Loputa heeringas külma veega liigsest soolast puhtaks, ja kuivata köögipaberiga. Lõika heeringas 3x4 cm kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul õhukesteks ratasteks, koori ja haki porgand õhukesteks ketasteks. Aseta klaaspurki vaheldumisi heeringas, sibul, porgand ja tillioksad. Vala peale marinaad ja sulge purk. Hoolitse, et kõik kalatükid oleksid marinaadiga kaetud ja marinaadi jaguks purgis igale poole. Vajadusel liiguta heeringatükke veidi kahvliga. Pane purk külmikusse vähemalt 4 tunniks, parem terveks ööks. Säilib külmutuses nädala.. Serveeri musta leiva või värske keedetud kartuliga.