Gazpacho Andaluz

Külm Hispaania tomatisupp

 

KOOSTISOSAD

 

1 kg väga küpseid tomateid
1 eelmise päeva sai, ilma koorukeseta, ainult saia sisu.
2 kurki
1 väike punane sibul
3 küüslauguküünt
1 punane paprika
2 spl punaseveini äädikat
50 ml head külmpressitud oliiviõli. 
Soola, pipart
Kaunistuseks hakitud murulauku

VALMISTAMINE


Koori ja haki tomatid. Tomatit on kõige lihtsam koorida kui nad umbes 1 minutiks keevasse vette panna. Koori ja haki kurk, tükelda paprika. Niisuta saia sisu paari lusikatäie veega, siis pigista kuivaks. Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Pane tomatid, kurk, paprika, sibul, küüslauk, sai, sool, pipar ja veiniäädikas blenderisse ja blenderda, kuni segu on ühtlane. Aeglaselt nirista juurde oliiviõli ja sega veel, kuni õli täieliku segunemiseni. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola, pipart või äädikat.
Enne serveerimist hoida vähemalt 45 minutit külmas. Ideaalne oleks 2-3 tundi.