KOOSTISOSAD
0.5kg värskeid kartuleid, vali väiksemad, piklikumad ja ühtlase suurusega kartulid
50 ml oliiviõli
Soola, pipart
4-5 oksa värsket tüümiani
Peotäis peterselli
Magusat paprikapulbrit
3-4 küüslauguküünt
150g head kreemjat majoneesi
1 spl sidrunimahla
|
VALMISTAMINE
Kõigepealt tee valmis aiooli (majoneesi kaste). Riivi küüslauk, lisa blenderisse majonees, oliivi õli, sidruni mahl, sool, pipar, küüslauk ja blenderda, kuni saad ühtlase kreemja massi. Mina teen tavaliselt suurema portsu, sest aiooli seisab külmas kenasti nädala ja sobib võileibadele, salatitesse ja omleti juurde ka imeliselt. Suurema portsu tegemisel lihtsalt korruta koguseid. Enne kasutamist peab aioli vähemalt 1 tunni külmutuses seisma.
Keeda koorega kartulid soolases vees peaaegu pehmeks, 2-3 minutit puudu. Kurna ja lase jahtuda.
Jahtunud kartulid lõika pikuti pooleks, eriti suured võib ka neljaks lõigata. Oluline on, et saaksid sarnase suurusega sektorid/poolikud. Hästi kuumal pannil prae kartulid lõike pool all, kuni need on pruunid ja krõbedad. Võta pann tulelt, raputa kartulite peale hakitud tüümian ja petersell. Serveri kuumalt aiooliga.
|