Singiviilud meloniga

Üks omanäolisemaid ja samas maitsvamaid suveniire Ibeeria poolsaarelt on kindlasti „jamon iberico“ või eesti keeles Ibeeria sink. Täna on Ibeeria sinki võimalik osta ka Eestis delikatess poodides ja vahel ka Prisma ja Rimi marketites.
Hispaania vinnutatud sink, Ibeeria sink, Serrano sink on mõned nimed mille all tuntakse soolakat, vinnutatud ja väga kõrgekvaliteetset sinki mis on pärit Ibeeria poolsaarelt. Hispaania ja Portugali aladel on sinki soolaga vinnutatud sajandeid, Rooma ajast alates. Tänaseks on tunnustatud tootjaid umbes 2000.  Õige singi saamiseks kasvatatakse peamiselt 3 sea tüüpi: Durock, Landrace ja Suur Valge. Neid toidetakse teraviljaga ja samas kuna nad peavad saama ka vabalt liikuda siis osa toidusest on tammetõrud mis annavad lihale tema spetsiifilise pähklise maitse. Sinki vinnutatakse vähemalt 7 kuud, kallimate sortide puhul 14-36 kuud.

 

KOOSTISOSAD

 

0.5 küpset ja magusat melonit 
15 viilu Serrano või Iberico sinki

VALMISTAMINE


Koori ja puhasta melon seemnetest. Lõika meloni poolik ristipidi 15 viiluks. Kuivata meloni viilud õrnalt kätepaberiga, nii püsivad suupisted paremini koos ja singi maitse on tugevam. Keera iga meloni viilu ümber viil sinki, vajadusel kinnita singi ots tikuga. Aseta valmist suupisted enne serveerimist umbes 30 minutiks külmutusse.