KOOSTISOSAD
1 suur kooritud kartul
6 muna
150 g suitsulõhet (suitsuforell sobib ka)
50g võid
Keskmine punt murulauku
Soola, pipart
|
VALMISTAMINE
Koori kartul, lõika pikkupidi pooleks ja siis viiluta õhukesteks umbes 1-1.5cm viiludeks. Keeda kartuli viilud soolases vees pehmeks 5-7 minutit. Kurna ja pane kätepaberile kuivama. Oluline on, et keedetud kartuli viilud oleksid kuivad. Klopi munad kausis soola ja pipraga lahti. Sega munade juurde näpuvahel purustatud suitsukala ja keedetud kartuli viilud. Sega hoolega ja jäta 5-10 minutiks seisma, niimoodi maitsed ühtlustuvad ja kartul ja muna haakuvad paremini. Viimasena sega hulka hakitud murulauk. Sulata või kuumuskindla käepidemega pannil. Pann läheb pärast ahju! Võid kasutada ka väiksemat ahjuvormi. Vala muna-kartuli-kala segu kuumale pannile ja küpseta kuni põhi on kuldpruun. Siis aseta pann ahju grill-režiimile ja küpseta pealt kuldpruuniks. Kui grill-režiimi ei ole, võid panni kohe ahju panna 180 – 200 C, umbes 20-25 minutit, kuni tortilla on kuldpruun ja muna hüübinud.
Serveeri soojalt või külmalt koos värske salatiga
|