Colcannoni kartuliroog

 

 

KOOSTISOSAD

 

800 g värsket kapsast

1,4 kg kartulit

300 ml piima (3.5% on parem)

suur punt rohelist sibulat

8-10 viilu suitsupeekonit

100 g võid

soola, pipart

punt värsket tilli

punt värsket peterselli

VALMISTAMINE


Lõika kapsas suurteks 5x6cm kuubikuteks ja keeda pehmeks. Koori ja tükelda kartulid ja keeda pehmeks. Kui kartulid on pehmed, kurna kartulid ja tambi võiga puruks, aga mitte päris pudruks. Aja piim keema ja võta tulelt, sega sisse hakitud roheline sibul, till ja petersell, maitsesta soola ja pipraga. Sega kartulite hulka keedetud kapsas ja kuum piim maitserohelisega. Sega läbi ja jäta 10-15 minutiks segunema ja maitsestuma. Sel ajal prae peekon krõbedaks ja murra kildudeks. Serveeri kartuliroog peekoni kildudega ja nirista peale peekoni rasv.