Iisraeli Couscous

 

KOOSTISOSAD

 

150 g purk kikerherneid vees
150 g kirsstomateid
150g Iisraeli couscoust
150 g soolast feta juustu
Suur punt värsket koriandrit
1 tl purustatud vürtsköömneid
0.5 tl purustatud koriandriseemneid
1 tl küüslaugupulbrit
Soola, pipart
4-5 spl oliiv õli

VALMISTAMINE

 

Sega väikeses kausis kokku õli, vürtsköömned, koriandriseemned, küüslaugupulber, natuke soola ja pipart. Lõika tomatid pooleks ja nõruta kikerherned. Sega kokku kikerherned, tomatid ja õli-maitseainete segu. Tõsta tomati-kikerherne segu paberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 20 minutit 180C juures. Samal ajal lase potis vesi keema ja lisa couscous. Keeda couscous vastavalt paki juhenditele. Lase 5-6 minutit seista, siis sega kahvliga kohevaks ning lisa näpuotsaga soola. Suures kausis sega kokku ahjust tulnud tomati-kikerherne segu (vala plaadile jäänud küpsetusvedelik ka kaussi, annab eriti hea maitse) lisa couscous. Haki koriander peeneks ja murenda feta juust. Sega kõik kokku. Serveeri kohe soojalt või lase 3-4 tundi külmutuses marineerida ja serveeri külmalt.