Iisraeli salat kikerherne, feta juustu ja värske piparmündiga

 

 

KOOSTISOSAD

 

300g kirsstomateid
1 pikk kurk
1 kollane paprika (oranž sobib ka)
1 keskmine või suurem punane sibul
4-5 vart rohelist sibulat
200 g purk kikerherneid vees
250 g head soolast Feta juustu
15-20 lehte värsket piparmünti
4-5 spl head oliiviõli
0.5 sidruni mahl
Soola, pipart (eriti hea on soola helbed ja värskelt purustatud must pipar)

 

VALMISTAMINE

 

Haki kõik köögiviljad suhteliselt peeneks umbes 1.5 x2 cm kuubikuteks ja sega suures kausis läbi. Kalla juurde nõrutatud kikerherned ja purusta peale feta juust. Piparmündilehed keera rulli ja haki hästi peenikesteks ribadeks. Haki roheline sibul peenikesteks ribadeks ja lisa piparmünt ja roheline sibul salatile. Eraldi kausis sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, sool ja pipar. Selliseid kastmeid on hästi lihtne teha plastikpudelis. Vala kõik ained pudelisse, keera kork peale ja loksuta 2-3 minutit kuni õli ja mahl on segunenud. Vala kaste salatile ja serveeri kohe. Ideaalne grilli kõrvale või niisama kergeks lõunaks.