Kartulipannkoogid, Latked

 

 

KOOSTISOSAD

 

1.5 kg jahuseid talvekartuleid
2-3 suurt magusat sibulat
50g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 – 4 suurt muna
Soola, pipart
Praadimiseks õli
Serveerimiseks hapukoort või õunamoosi

VALMISTAMINE

 

Riivi kooritud kartulid peeneks, kasuta peenemat riivi või köögikombaini. Tõsta riivitud kartul köögirätikule ja riputa peale veidi soola. Jäta 10 minutiks nõrguma. Samal ajal riivi sibul hästi peeneks. Kartul peaks püsima peente ribadena, sibula võib peaaegu püreeks lasta. Lisa sibul kartuli juurde ja pigista nii palju vedelikku välja kui võimalik. Raputa kartuli-sibula segu läbi ja pigista veelkorra.  Nüüd klopi lahti munad, sega hulka jahu, küpsetuspulber, sool ja pipar. Vala munasegu kartuli-sibula segule ja sega kokku. Sega hoolega 2-3 minutit ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Tõsta supilusikaga parajad pannkoogid pannile ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks 3-4 minutit kummaltki poolt. Serveeri hapukoore (võid lisada paar tillioksa) või õunamoosiga.