Täidetud paprikad

 

 

KOOSTISOSAD

 

5-6 värsket, kõva ja ühesuurust punast paprikat. (Võib teha rohelisega, aga siis tuleb toit veidi mõrkjam)
500g looma hakkliha 
1 suur sibul
3 spl riisi (keetmata)
1 suur muna
Soola pipart 
Kastmeks:
1 suur sibul
500 ml purustatud konservtomateid
3 spl sidrunimahla
3 spl suhkrut
3 spl head oliiviõli
Soola, pipart

VALMISTAMINE


Pese paprikad ja lõika „müts“ maha. Puhasta paprikad seemnetest ja valgest pehmest viljalihast. Aseta paprikad ahjupannile. Sega kausis kokku hakkliha, 1 riivitud sibul, riis, muna, sool ja pipar. Sega hoolega, et segu saaks ühtlane. Täida paprikad hakkliha seguga. Ära suru segu kokku, parem on kui lihasegu jääb õhuline ja kerge. Niimoodi küpseb kõik paremini läbi ja jääb mahlasem. 
Tee kaste: haki 1 sibul ja prae õrnalt pannil läbi. Lisa purustatud konservtomatid, sidrunimahl, suhkur, sool, pipar, oliiviõli ja vajadusel natuke vett. Lase 10 minutit madalal kuumusel podiseda. 
Vala kaste täidetud paprikate peale, vaata, et natuke kastet satuks paprikate sisse ja osa jääks pannile paprikate ümber. Hea oleks kui paprikad oleksid umbes poolenisti kastmega kaetud. Aseta peale paprika „mütsid“ ja küpseta 180C juures 60 minutit. Poole küpsetamise pealt võid korraks panni ahjust välja võtta ja vajadusel lisa veidi keevat vett kastmele.
Serveeri kohe kuumalt. Eriti head on järgmisel päeval soojendades.