Islandi lambasupp

 

 

KOOSTISOSAD

 

1 kg head kondita lambaliha
1 suur sibul
50 g riisi (pruuni riis on parem aga sobib ka valge pikateraline riis)
400g kapsast
3-4 porgandit
400g kaalikat
1 väike lillkapsas
4 kartulit
2-3 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud oreganot
3-4 spl õli
Sool, pipart
1.5l vett

VALMISTAMINE

 

Suures potis kuumuta õli, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta 2-3 minutit. Lisa suupärasteks kuubikuteks lõigatud lambaliha ja pruunista korralikult läbi, lisa maitse järgi sool ja pipar. Kuumuta 10-12 minutit. Lisa juurde hakitud sibul, sega korralikult ja lase 1-2 minutit küpseda. Lisa juurde riis ja vesi, sega ning lase 5-6 minutit keeda. Keera kuumus maha, sega juurde tüümian ja oregano ning lase madalal tulel kaane all 40 minutit podiseda. Samal ajal koori ja tükelda kartul, porgand, kaalikas, kapsas ja lillkapsas. Jäta kartul ja lillkapsas veidi suuremateks tükkideks kui kaalikas ja porgand. Kapsas lõika ribadeks. Lisa supile ja keeda veel kaane all 20 minutit. Vajadusel lisa soola, pipart.
Serveeri kuumalt! (Teisel päeval soojendades on eriti hea)