Kreembrülee Skyriga

Skyr on traditsiooniline Islandi piimatoode, mis on olnud osaks Islandi köögist vähemalt sajandeid, kui uskuda legende, siis vast isegi juba 1000 aastat. Skyr toodetakse kooritud piimast ja juuretisest.   Skyr on väga proteiinirikas, kergesti seeditav ja samas maitsev. Jogurti ja kohupiima vahepealse tekstuuriga Skyr sobib imeliselt magustoiduks, vahepalaks või hommikusöögiks. Näiteks mee ja müsliga! Vanade Islandlaste jaoks aga oli Skyr oluline reisitoit. Kuna Skyr on hapendatud, siis oli võimalik seda maitsvat ja toitvat segu pikkadele reisidele kaasa võtta.

 
 

KOOSTISOSAD

 

100 g rõõska koort
100g Skyri (maitsestamata)
2 munakollast
50g suhkrut
80g valget šokolaadi
0.5 laimi mahla
Vaniljet (1 kaun või 1 tl essents)

VALMISTAMINE


Kuumuta potis koor keema, tõsta tulelt ja sega hulka vanilje ja Skyr. Teises potis sulata šokolaad ja lisa pidevalt segades koore-Skyri segule. Vahusta suhkur, munakollased ja vanilje. Lisa munavaht koore ja Skyri segule, õrnalt segades. Pigista juurde laimimahl. Jaga valmis segu väikestesse ahjuvormidesse ja küpseta 120C juures 25-30 minutit. Lase jahtuda. Raputa peale pruun suhkur ja põleta suhkur kokalambiga karamelliks. Kui kokalampi ei ole pane suhkruga kaetud ahjuvormid 3-4 minutiks eelkuumutatud grillrežiimil ahju kuni suhkur karamelliseerub. Lase jahtuda.