Ilmselt kõige tuntum ja kuulsam Itaalia toit üle maailma on pitsa. Lapikut ja lamedat leiba erinevate katetega söödi juba antiikmaailmas, kuid pitsa sellisena nagu meie teda täna tunneme pärineb siiski 19. sajandi Napolist.
Vastavalt populaarsele legendile telliti 1889. aastal pagar Raffaele Esposito käest kuninganna Margherita külaskäiguks pitsa. Raffaele tegi 3 erinevat versiooni ning kuningannale olevat kõige enam meeldinud Itaalia lipu värvides lihtne tomati, basiiliku ja mozzarella juustuga kaetud pirukas. Siit saab alguse kuulus Margherita pitsa.
KOOSTISOSAD
7 g kuivpärmi 300 ml leiget vett 450g nisujahu 1 tl soola Kate: 200g head mozzarella juustu 200g tomatipüreed Suur peotäis värsket basiilikut 1 spl kuivatatud oreganot |
VALMISTAMINE
|