Pasta Puttanesca

 

 

KOOSTISOSAD


1 pakk spagette

60 ml head oliiviõli

4 küüslauguküünt

4 anšoovise fileed (kilu ei sobi!!!)

4 keskmist tomatit

15-10 Kalamata tumedaid oliive (võta kivid välja)

3 spl kappareid

0.5 spl tšillihelbeid

Soola

Peale peotäis hakitud peterselli ja riivitud parmesani juustu

VALMISTAMINE


Keeda spagetid pakil oleva õpetuse järgi „al dente“. Nõruta.

Samal ajal kui spagetid keevad riivi küüslauk ja tükelda anšoovised võimalikult peeneks. Anšoovise fileed sulavad toidus ära ja neid ei ole valmis toidus näha. Pane kuumale pannile oliivi õli, riivitud küüslauk ja tükeldatud anšoovised, sega ja lase umbes 1 minut küpseda. Lisa kuubikuteks tükeldatud tomatid, poolitatud oliivid, kapparid ja tšillihelbed, vähenda kuumust ja lase kastmel madalal tule 10-12 minutit podiseda. Sega iga 3-4 minuti tagant, et maitsed ühtlustuksid. Sega kokku spagetid ja kaste. Kaunista hakitud peterselliga ja serveeri koos riivitud parmesani juustuga.