Kreeka Feta-Arbuusi salat

Feta juust pärineb 8 sajandist e.m.a kui lambapiimast juustu hoiti soolvees. Juustu retsept tekkis juhuslikult kui looma maost tehtud kottides transporditi piima valgust saadus kohupiima laadset toodet. Nimi Feta aga, pärineb Itaaliast , sõnast “fetta” mis tähendab viilu ja kirjeldab feta juustu tavalist kuju.

 
 

KOOSTISOSAD

 

0.5 kooritud ja kuubikuteks lõigatud arbuusi. (parem kui ei ole üleküpsenud)

200g värsket kurki, tükeldatud

10-12 värsket piparmündi lehte

10-12 värsket basiiliku lehte

200g näpu vahel murendatud feta juustu.

Kaste:

2 spl vedelat mett

2 spl laimimahla

4 spl head oliiviõli

Näpuotsaga soola

VALMISTAMINE


Keera piparmündi ja basiiliku lehed rulli ja lõika hästi peenteks ribadeks. Sega kausis õrnalt kokku arbuus, kurk, basiilik, piparmünt ja murendatud feta juust.

Sega kokku mesi, laimimahl, oliiviõli ja sool. Selliseid kastmeid on kõige mugavam teha pudelis läbi raputades.

Vala kaste salati peale ja serveeri kohe.