Feta juust pärineb 8 sajandist e.m.a kui lambapiimast juustu hoiti soolvees. Juustu retsept tekkis juhuslikult kui looma maost tehtud kottides transporditi piima valgust saadus kohupiima laadset toodet. Nimi Feta aga, pärineb Itaaliast , sõnast “fetta” mis tähendab viilu ja kirjeldab feta juustu tavalist kuju.
KOOSTISOSAD
0.5 kooritud ja kuubikuteks lõigatud arbuusi. (parem kui ei ole üleküpsenud) 200g värsket kurki, tükeldatud 10-12 värsket piparmündi lehte 10-12 värsket basiiliku lehte 200g näpu vahel murendatud feta juustu. Kaste: 2 spl vedelat mett 2 spl laimimahla 4 spl head oliiviõli Näpuotsaga soola |
VALMISTAMINE
Sega kokku mesi, laimimahl, oliiviõli ja sool. Selliseid kastmeid on kõige mugavam teha pudelis läbi raputades. Vala kaste salati peale ja serveeri kohe. |