KOOSTISOSAD
700g kõrvitsat
1 suur sibul
200g tomatipüreed
75g mannat
50g riivitud parmesani juustu
Õli
Soola, pipart
1l keevat vett
|
VALMISTAMINE
Koori ja tükelda kõrvits väikesteks kuubikuteks. Koori ja tükelda sibul. Kuumuta potis 1-2 spl õli ja lisa juurde sibul, prae kuni sibul on kuldne. Lisa sibulale kõrvitsatükid ja prae veel 8-10 minutit. Oluline on, et kõrvits natuke pruunistuks ja karamelliseeruks, annab supile eriti hea maitse. Lisa juurde tomatipüree ja umbes 1 l keevat vett, sool ja pipar. Keeda umbes 25-30 minutit kuni kõrvits on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga või blenderis vedelaks püreeks. Pane supipott uuesti tulele ja kuumuta keemiseni, lisa juurde manna ja pidevalt segades lase 8-10 minutit keeda kuni manna on pehme ning supp mõnusalt paksu ja kreemja konsistentsiga. Tõsta pott tulelt, sega hulka riivitud parmesani ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri kuumalt, kõrvale sobib soe, krõbe sai. Vajadusel tee pool kogust, sest supp on parim kohe söömisel.
|