Stuffat Tal-Fenek - jänese hautis

 

 

KOOSTISOSAD

 

1 jänes

2 sibulat

6 küüslauguküünt

3 suurt magusat tomatit

2 spl tomatipastat

3 suurt kartulit (jahused on paremad)

6 porgandit

150g herneid (sobivad ka külmutatud)

4-5 loorberilehte

5-6 petersellivart

2 rosmariini oksa lehed

1 puljongikuubik

2-3 spl jahu

300 ml kuiva punast veini

õli

soola, pipart

VALMISTAMINE

Loputa jänes külma veega ja kuivata köögipaberiga. Tükelda jänes 10-12 sarnase suurusega tükiks. Sega kausis kokku jahu, sool ja pipar. Veereta lihatükke maitsestatud jahus ja jäta 5 minutiks seisma. Samal ajal kuumuta suures paksupõhjalises potis õli. Kui õli on kuum lisa potti lihatükid, pruunista kergelt läbi 8-10 minutit, vahepeale lihatükke keerates. Koori ja viiluta sibul ning lisa potti liha juurde, pruunista 4-5 minutit. Koori ja tükelda porgand ja prae kergelt koos lihaga, 3-4 minutit. Koori ja tükelda kartulid ja haki tomat peeneks, lisa kartul ja tomat. Koori ja haki küüslauk peeneks ja lisa potti. Vala juurde vein, lisa tomatipasta, puljongi kuubik ja maitsetaimed. Lase hautisel 30 minutit madalal tulel keeda. Lisa herned. Vajadusel lisa ka vett. Lase madalal tulel 1 - 1.5 tundi podiseda kuni liha tuleb kontide küljest kahvliga lahti ja vein on paksuks kastmeks keenud. Serveeri kuumalt. Eriti hea on järgmine päev soojendatult.