Maroko läätsepada

 

 

KOOSTISOSAD

 

250 g rohelisi läätsi
2-3 üliküpset tomatit
1 suur magus sibul
3-4 küüslauguküünt
väike punt peterselli
väike punt värsket koriandrit
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl teravamat paprikat
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl soola
1 tl pipart
serveerimiseks 4-5 spl oliiviõli

VALMISTAMINE


Leota läätsesid külmas vees 1-2 tundi. Kurna ja vala suurde keedupotti. Lisa juurde hakitud sibul ja tomatid, riivitud küüslauk, hakitud petersell ja kõik maitseained. Lisa 2 liitrit vett ja lase madalal tulel 1,5 tundi podiseda. Vajadusel lisa veidi vett juurde ja sega aeg-ajalt. Enne serveerimist kontrolli maitset, vajadusel lisa soola, kaunista hakitud koriandri lehtedega, nirista peale oliiviõli ja serveeri krõbeda koorikuga saiaga.