Praetud maks sibulaga

 

 

KOOSTISOSAD

 

500 g värsket lamba või talle maksa
3-4 suurt sibulat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud teravamat paprikat (mitte väga magusat)
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud pipart
0,25 tl Cayenne´i pipart
2-3 spl õli
1 tl äädikat
3-4 spl võid
väike kimp värsket peterselli

VALMISTAMINE


Puhasta maks soontest ja lõika 2-3 cm paksusteks viiludeks. Suures kausis sega kokku kõik maitseained, õli, äädikas ja viiludeks lõigatud sibul. Lisa maksaviilud, sega läbi ja jäta 30-40 minutiks marineeruma. Tõsta maksaviilud taldrikule ning vala kaussi järelejäänud sibulad ja marinaad pannile ning küpseta läbi, kuni sibulad on kuldpruunid ja pehmed. Tõsta sibulad pannilt ja prae maksaviilud võis mõlemalt poolt, kuni maks on küps (5-7 minutit kummaltki poolelt). Keera kuumus maha ja vala sibulad pannile praetud maksa peale. Lase kaane all puhata 4-5 minutit. Raputa peale hakitud petersell ja serveeri kuumalt. Eriti hea on kartulipudruga.