KOOSTISOSAD
4 suurt soolakuivatatud tursafileed (kasutada võib ka värsket turska. Jäta kalafileed 1 ööks kerge soolaga külmikusse seisma)
8 kartulit
100 g konserv kikerherneid
250g kapsast
4 porgandit
4 muna
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
head oliivõli
1 tl äädikat
3-4 oksa peterselli
soola, pipart
|
VALMISTAMINE
Koori ja tükelda kartul, porgand, sibul, lõika kapsas ribadeks ning pane kõik köögiviljad koos vähese soolaga keema 15-20 minutit kuni nad on 99% pehmed. Lisa potti kuubikuteks lõigatud tursafilee ja keeda veel 4-5 minutit kuni kala on küps. Keeda munad kõvaks. Kurna kikerherned ja prae kergelt oliivõlis, maitsesta soola ja pipraga. Tee äädikast, õlist ja riivitud küüslaugust vinegrett. Serveerimiseks tõsta kaussi kala ja köögivili, aseta peale sektoriteks lõigatud muna, riputa peale praetud kikerherned, natuke hakitud peterselli ja nõruta kõige peale 1-2 lusikatäit vinegretti.
|