KOOSTISOSAD
2 värsket tursafileed 400g erinevaid salatilehti 4 redist 4 kirsstomatit 2-3 peotäit saiakuubikuid 30g murulauku 20g kappareid 20g anšoviseid 2 küüslauguküünt 150g head paksu majoneesi 50 g parmesani juustu |
VALMISTAMINE
Salatikaste: pane küüslaugud hõbepaberis 20 minutiks 200C ahju küpsema. Haki kapparid ja anšovised peeneks, lisa küpsed küüslaugud ja hakitud murulauk (kasuta siin pool murulaugust) ning sega majoneesiga kokku. Kasuta saumikserit või blenderit, nii saad ühtlase kaste. Loputa salatilehed ja jäta köögipaberile kuivama. Viiluta redis, lõika tomatid sektoriteks ja purusta sõrmede vahel kala mõnusateks, suupärasteks tükkideks. Aseta salatilehed suurde kaussi, pane peale kala, redis, saiakuubikud ja tomatid. Raputa peale ülejäänud murulauk ja lõika parmesani juustust õhukesed liistakud ja lisa salatile. Nirista kõige peale salatikaste. Serveeri kohe. |