Caesari salat tursaga

 

 

KOOSTISOSAD

 

2 värsket tursafileed

400g erinevaid salatilehti

4 redist

4 kirsstomatit

2-3 peotäit saiakuubikuid

30g murulauku

20g kappareid

20g anšoviseid

2 küüslauguküünt

150g head paksu majoneesi

50 g parmesani juustu

VALMISTAMINE


Keeda tursafileed 8-10 minutit kuni nad on valged ja liha eraldub liistakutena kergelt. Oluline on kala mitte ülekeeta, kui tursafileed on väikesed keetke neid veidi lühemat aega. Nõruta ja jäta kala jahtuma.

Salatikaste: pane küüslaugud hõbepaberis 20 minutiks 200C ahju küpsema. Haki kapparid ja anšovised peeneks, lisa küpsed küüslaugud ja hakitud murulauk (kasuta siin pool murulaugust) ning sega majoneesiga kokku. Kasuta saumikserit või blenderit, nii saad ühtlase kaste.

Loputa salatilehed ja jäta köögipaberile kuivama. Viiluta redis, lõika tomatid sektoriteks ja purusta sõrmede vahel kala mõnusateks, suupärasteks tükkideks. Aseta salatilehed suurde kaussi, pane peale kala, redis, saiakuubikud ja tomatid. Raputa peale ülejäänud murulauk ja lõika parmesani juustust õhukesed liistakud ja lisa salatile. Nirista kõige peale salatikaste. Serveeri kohe.