KOOSTISOSAD
500g kvaliteetset võiga lehtaigent Täidis: 200g suhkrut 150ml vett 1 kaneelipulk 175 ml piima 100 g jahu 6 munakollast Kaunistuseks jahvatatud kaneeli |
VALMISTAMINE
Tee täidis: keeda veest ja suhkrust siirup ja lase veidi jahtuda. Kuumuta väikeses potis 150 ml piima koos kaneelipulgaga 4-5 minutit kuni ääred hakkavad mullitama ja piim on kuum aga päriselt veel ei kee. Samal ajal sega kausis kokku 25 ml piima ja jahu. Vala kuum piim pidevalt segades jahu ja piima segusse. Viska kaneelipulk ära. Nüüd lisa pidevalt segades jahu-piima segule suhkrusiirup. Pane pott uuesti tulele ja hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuumuta segu 10 minutit kuni see pakseneb. Klopi lahti munakollased ja lisa ettevaatlikult ja vähehaaval kuumale segule, pidevalt segades. Siinkohal peab olema ettevaatlik kuumusega, et munad ära ei hüübiks. Soovikorral võib saadud segu läbi peene sõela kurnata, nii saad eriti siidise kreemi. Täida korvikesed sooja munakreemiga ¾ ulatuses ja küpseta ahjus 220 C 15-20 minutit kuni korvikesed on kuldpruunid, kreem paksenenud ja pealt kergelt pruunikaks tõmbunud. Lase veidi jahtuda, serveeri toasoojalt jahvatatud kaneeliga. |