KOOSTISOSAD
2-3 suurt kollast sibulat 300 g tugevamaitselist juustu 100 ml vahukoort suur punt murulauku soola, pipart |
VALMISTAMINE
Koori ja viiluta kartulid 1-1,5 cm liistakuteks. Koori ja viiluta sibulad õhukesteks viiludeks. Haki murulauk peeneks. Riivi juust. Sega kausis kokku 2/3 riivjuustust, vahukoor, hakitud murulauk, sool ja pipar. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi põhja kiht kartuliviile, siis kiht sibulaviile ja vala peale osa koore-juustu kastmest. Korda kihte, kuni kõik kartulid ja sibulad on ära kasutatud. Oluline on, et viimane kiht oleks koore-juustu kaste. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 160 kraadi juures 50-55 minutit, kuni kartul on pehme. Eemalda vormilt foolium ja raputa peale järgi jäänud juust. Tõsta ahju kuumus 200 kraadini ning küpseta veel 10-12 minutit, kuni juust on sulanud ja vorm on pealt kuldpruun. Enne serveerimist lase vormil 10-15 minutit settida. Lõika viilud ja serveeri värske salatiga. |