KOOSTISOSAD
500 g seahakkliha 150 g riivsaia 1 spl hakitud värsket salveid 1 spl hakitud värsket tüümiani 2-3 spl hakitud värsket peterselli 1 riivitud küüslauguküüs 50 g jahu praadimiseks õli soola, pipart |
VALMISTAMINE
Sega kokku seahakkliha ja salvei, tüümian, petersell, küüslauk, sool, pipar. Jaga hakkliha 6 võrdseks osaks. Tee hakklihast õhukesed ja ühtlased liistakud. Tõsta ettevaatlikult iga hakkliha liistaku keskele üks kooritud keedumuna ja voldi hakkliha muna ümber kokku. Vaata, et hakklihakiht oleks ühtlane ja samas kataks muna täielikult. Klopi lahti 2 järgi jäänud toorest muna, pane riivsai ja jahu eraldi kausikestesse. Nüüd rulli iga hakkliha-munapall kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Sügavas potis kuumuta õli 180 kraadini. Aseta ettevaatlikult munad keeva õli sisse. Õli peab olema piisavalt, et katta munad täielikult. Küpseta mune 10-12 minutit, kuni nad on pealt krõbedad ja kuldpruunid ning hakkliha on täielikult läbiküpsenud. Serveeri kuumalt või külmalt. |