Tattie Scones - Šoti kartulikuklid

 

 

KOOSTISOSAD


500 g eilset kartuliputru (võib muidugi alati värske teha)

50 g võid

1 spl soola

1 suur või 2 väikest muna

125 +75 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

VALMISTAMINE


Kuumuta ahi 180-200 kraadini.

Suures kausis sega kokku kõik ained, välja arvatud 75 g jahu. Lase segul 10-15 minutit soojas toas seista ja ühtlustuda.

Raputa 75 g jahu lauale ja tõsta sinna seisnud taigen. Rulli tainast 2-2,5 cm paksune plaat. Lõika plaat 10x10 cm suurusteks ruutudeks. Lõika ruudud omakorda diagonaalis pooleks nii, et saad kolmnurgad. Tõsta kolmnurgad ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kukleid 15-20 minutit 180-200 kraadi juures, kuni kuklid on kerkinud, kuldpruunid ja pealt krõbedad. Serveeri kuumalt võiga, puista peale soolahelbeid või kasuta mõnda maitsevõid.