Shakshuka

 

 
 

KOOSTISOSAD

 

6 muna
2 punast paprikat
1 punane sibul
600 g purustatud konservtomateid
200 g paksu jogurtit või lahjemat hapukoort
1 küüslauguküüs
keskmine punt värsket koriandrit
2-3 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
1 tl vürtsköömneid
näpuotsaga tšillihelbeid
soola, pipart
värsket krõbeda koorikuga saia serveerimiseks

Näpuotsaga soola ja pipart.

VALMISTAMINE


Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul ja paprika ja prae kergelt õlis, lisa vürtsköömned, tšillihelbed (maitse järgi) ja purustatud tomatid, sega läbi, vähenda kuumust ja lase 10-12 minutit vaiksel tulel podiseda.
Samal ajal sega kokku jogurt, riivitud küüslauk, sidrunimahl, sool ja pipar.
 Vala tomatikaste ahjuvormi ja vajuta supilusikaga kastmesse 6 lohku. Ettevaatlikult löö igasse auku üks muna. Nirista lusikaga munade ümber pool jogurtisegust. Pane pann ahju ja küpseta 12-15 minutit, kuni munad on küpsed, aga munakollane on veel õrnalt pehme. Haki peale koriander, nirista peale ülejäänud jogurt ja serveeri pehme saiaga.