Tuneesia porgandisalat

 

 

KOOSTISOSAD

 

5-6 suurt porgandit
10-12 tugeva maitsega musta oliivi (nt kuivatatud või soolatud)
keskmine punt peterselli
oliiviõli
1 sidruni mahl
1 spl valget veiniäädikat
Soola, pipart

VALMISTAMINE


Koori porgandid ja lõika nad umbes 1,5 cm läbimõõduga ketasteks. Keeda porgandikettad pehmeks (10-15 minutit). Nõruta ja aseta kaussi. Tee valmis kaste. Sega kokku sool, pipar, veiniäädikas, oliiviõli, ja sidrunimahl. Õli-äädika kastet on kõige lihtsam teha pudelis. Vala kõik ained kokku, keera kork kinni ja loksuta kastet hoolega 2-3 minutit, kuni kõik ained on segunenud. 
Sega kuumade porgandite juurde kõigepealt oliivid ja siis nirista peale kaste, sega läbi. Lase 15-20 minutit maitsetel ühtlustuda. Raputa peale hakitud petersell. Serveeri kergeks lõunaks või lihatoidu juurde. Eriti hästi sobib ahjukanaga.