Walesi paks oasupp porruga

 

 

KOOSTISOSAD

 

800 g konserveeritud Liima aeduba (Butter beans – suured valged oad)

350 g porrut

250 g suitsupeekonit

1 sibul

50 g võid

700 ml 3.5% piima

3-4 loorberilehte

50 g jahu

200 ml puljongit (kana, köögivilja)

100 ml vahukoort

väike punt värsket peterselli

soola

VALMISTAMINE


Sulata potis või. Pese ja viiluta porrulauk ning lisa potti. Lase porrul 3-4 minutit võis küpseda. Lisa näpuotsaga soola. Kui porru on pehme, tõsta porru kaussi ootama. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja pane pannile, lisa juurde peeneks hakitud sibul ja lase sibulal peekoniga madalal tulel küpseda, kuni sibul on klaasjas ja peekon on kuldpruun. Lisa pannile jahu ja pidevalt segades lase jahul peekoni rasvas 2-3 minutit küpseda. Lisa pidevalt segades pannile puljong, piim ja loorberi lehed. Lase 8-10 minutit madalal tulel keeda. Lisa juurde konservoad ja keeda veel 6-7 minutit. Lõpuks lisa praetud porru ja vahukoor, lase keema tõusta, lisa vajadusel soola. Võta supp tulelt, võta potist välja loorberi lehed, kaunista supp hakitud peterselliga ja serveeri kuumalt.