Malta kana mee ja punaveini kastmes

 

 
 

KOOSTISOSAD

 

8 sarnase suurusega kanatükki. (kondita kintsuliha on ideaalne)

250ml kuiva punast veini

2-3 suurt supilusikatäit vedelat mett

2 spl jahu

2 spl õli

5-6 petersellioksa

Soola, pipart

VALMISTAMINE


Sega jahu, sool ja pipar ning veereta kanatükid saadud segus. Lase 4-5 minutit seista. Kuumuta sügaval pannil õli ja lisa juurde kanatükid. Pruunista kana mõlemalt poolt kuni kana on kuldpruun ja umbes 2/3 ulatuses küps. Sega kausis kokku mesi ja vein kuni mesi on sulanud. Vala mee ja veini segu pannile ja lase vaikselt keeda 10-12 minutit kuni vedelik on umbes kolmandiku võrra vähenenud ja kana on lõplikult küps. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, haki peale petersell, lase 2-3 minutit tõmmata ja serveeri keedetud riisiga.