KOOSTISOSAD
8 sarnase suurusega kanatükki. (kondita kintsuliha on ideaalne)
250ml kuiva punast veini
2-3 suurt supilusikatäit vedelat mett
2 spl jahu
2 spl õli
5-6 petersellioksa
Soola, pipart
|
VALMISTAMINE
Sega jahu, sool ja pipar ning veereta kanatükid saadud segus. Lase 4-5 minutit seista. Kuumuta sügaval pannil õli ja lisa juurde kanatükid. Pruunista kana mõlemalt poolt kuni kana on kuldpruun ja umbes 2/3 ulatuses küps. Sega kausis kokku mesi ja vein kuni mesi on sulanud. Vala mee ja veini segu pannile ja lase vaikselt keeda 10-12 minutit kuni vedelik on umbes kolmandiku võrra vähenenud ja kana on lõplikult küps. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, haki peale petersell, lase 2-3 minutit tõmmata ja serveeri keedetud riisiga.
|