• banner

Piret Mayer kirjutab Euroopa südames paiknevatest romantilistest paikadest.
Germalo Reiside 2018. aasta Euroopa südame reisi programmi leiad meie kodulehel:
11.08.18 - 18.08.18
 
Tere, hea reisihuviline!
Olen Piret Mayer, Germalo Reiside giid romantilistel rännakutel Saksamaal. Tahan Sind kutsuda Euroopa romantilistesse paikadesse.
 
Alustame algusest. Romantika peitub meist igaühe südames, romantika teeb meie südame soojaks. Miks selline nimi Saksamaa reisile Euroopa romantiline süda? Vastus on lihtne - sellel reisil külastame sedavõrd kauneid kohti, mille ilu ning romantika meie kõigi südameid puudutab. Saksamaal on peidus palju pärleid, mis meenutavad pigem piltpostkaarti, mitte päris elu. Kuid siiski, see on päris elu keset muinasjutumaad, mille ilust kutsungi Teid osa saama. Teekonna Euroopa südames teeb eriti põnevaks ja inspireerivaks lugematu hulk lugusid, mis kandes üle tänasesse päeva, aitavad mõtestada meie argielu ning jäävad meeles mõlkuma pikaks.
 
Kas teadsite, et Neuschwansteini loss kuulub maailma TOP 10 enim pildistatud lossi hulka?  Neuschwansteini, Linderhofi ja Chiemsee lossi ehitaja kuningas Ludwig II sünnib aastal 1845 Nümphenburgi lossis Müncheni lähistel ning isa Maximilian II varajase surma tõttu astub troonile juba 18. aastaselt. Ludwig on imposantne kuju – ta on ilus, paksude tumedate juustega, üle 1,90 m pikk. Kuid teda vaevab mingi kummaline nukrus, igatsus ja paljude arvates hullus, mis on väidetavalt perekonda tulnud tema ema vaga ja uskliku naise, Preisi Marie, kaudu. Just see hullus realiseerub tema lossides. Rahva nõudmisel kihlub noor ja häbelik kuningas sugulasest lapsepõlvesõbranna Sophiega, Austria keisrinna Elisabethi ehk Sissi noorema õega. Kuid kihlus katkestatakse. Kuningas ei abiellu kunagi ning ei saa järglasi. Sissit ja Ludwigit ühendas kirg reisimise, kunsti ning Wagneri loomingu vastu. Ludwigi fantaasiaid muinasjutulossi ehitamisel tiivustasid Wagneri ooperimaailma müüdid ja legendid. Millised olid Ludwigi kired, elu ja mõistatuslik surm, sellest lisaks juba kohapeal kui meie pilgud on suunatud tema lossidele ja südamed on avatud Ludwigi teekonnale.
Kas teadsite, et Saksamaa ühe kauneima linna Rothenburg ob der Tauberi päästis linnapea armastus veini vastu või oli see hoopis juhus? Legend või reaalsus, kuid lugu juhtus 30. aastase sõja ajal. Nimelt marssisid aastal 1631 välimarssal Tilly juhtimisel katoliiklastest väed 60 000 pealise mehega protestantistlikku Rotheburgi linna sisse. Tollane linnapea Nusch olevat armastanud ja vägagi hoolinud veinist. Peagi sõlmitigi huvitav kokkulepe, kui Nusch suudab korraga juua kolm ja veerand liitrit veini, säästab Tilly kauni keskaegse linna sõjakoledustest. Ja nii see läkski, siit sünnib tuntud festival Meistertrunk (meisterjoomine)
.
 
Kas teadsite, et Saksamaal on ligi 7500 erinevat õllesorti? Sellise arvuni on jõudnud Leipzigist pärit vennad Patzschked oma internetilehel kaardistades erinevaid õllesorte. Kas teadsite, et Saksamaal leidub rohkem kui 1000 erinevat sorti vorsti ning Viini vorstikesed on tegelikult pärit Baierimaalt? Tulge ja tutvuge Saksamaa köögi- ja joogikultuuriga.
Kas teadsite, et Hitler kartis tegelikult kõrgust ning oli mittesaksalikult taimetoitlane? 7 kilomeetrit mägiteed, 5 tunnelit (millest pikim 150 meetrit) ning 45 sekundit liftisõitu 124 meetrit kõrgemale asuvasse Kehlsteinhausi (Kotkapesa). Siin 1834. meetri kõrguselt Obersalzbergi kohalt võib tõesti peapööritust tunda. Bormanni kingitust füüreri sünnipäevaks hakatakse ellu viima 1937. aastal ning 13 kuu pärast külastab seda Hitler. 2018. aasta augustis külastame seda meie.
Kas teadsite, et kuigi Mozart sündis Salzburgis õukonna kapellmeistri Leopold Mozarti pojana ja kuigi Mozart suri Viinis tundmatu ja vaese heliloojana, elas hedonistist geenius pillavat elu. Raha mängis tema elus suurt rolli. Täna meenutab Salzburgis tema lemmiklast palju – šokolaadid, hotellid, kohvikud, tänavad, skulptuurid ning Mozarteum.
 

Palju põnevaid lugusid, tuntud inimeste jalajälgi ning kauneid nukulinnasid ootavad Teid Euroopa Südames!
Tulge julgelt ise vaatama, Te ei kahetse! Mul on au Sind Germalo nimel kutsuda.
 
Germalo Reiside 2018. aasta Euroopa südame reisi programmi leiad meie kodulehel:
 
Head soovides,
Piret Mayer
Germalo Reiside giid