Malta

 

 

Malta köögis kohtuvad ida ja lääs, kristlus ja islam, meri ja maa. Põneva ajalooga saareriigi köök on vägagi mitmekülgne. Sajandeid on Malta köögis kasutatud põnevaid koostisosi, sulandades imemaitsvalt kokku Euroopa ja Araabia maitsed, lõhnad ja kultuurid. Üks kuulsaimaid Malta roogasid on kindlasti Stuffat Tal-fenek ehk jänese hautis. Ilmselt alguse saanud protestiaktsioonina Malta rüütlite poolt sisse seatud jahikeelule, on jänesehautisest tänaseks saanud Malta rahvusroog. Toidu populaarsusele aitas kaasa ka 18. sajandil populaarseks muutunud jäneste kasvatamine ning samas ka looduses jäneste populatsiooni mitmekordistumine.

Aljotta - kalasupp
Malta kana mee ja punase veini kastmes
Soppa tal-Qara Ahmar - kõrvitsasupp
Stuffat Tal-Fenek - jänese hautis