Lablabi

 Üks kuulsamaid Tuneesia toite on lablabi - paks supp, mida süüakse hommikul, lõunal ja õhtul -  ei ole sellist aega, millal lablabi ei sobiks. Samas kirjeldab lablabi olemus suurepäraselt Tuneesia köögi olemust: köögiviljad, vürtsid, kaunviljad ja see kõik imemaitsvas puljongis.

 

KOOSTISOSAD

 

700 g konserv kikerherneid 
1 suur sibul
2-3 küüslauguküünt
1 tl Harissa pastat
1 tl purustatud vürtsköömneid
850 ml kana- või köögiviljapuljongit
1 sidruni mahl
3-4 spl oliiviõli
2-4 viilu eilset saia (krõbeda koorikuga juuretise sai on eriti hea)
4 pehmet keedumuna (3-4 min keedetud, kollane võiks üsna vedel olla)
Kaunistuseks:
1-2 tl Harissa pastat
2 spl hakitud värsket koriandrit
2 spl kappareid
10-12 musta kivideta oliivi

VALMISTAMINE


Kuumuta suures potis oliiviõli, tükelda sibulad ja prae need poolpehmeks. Haki küüslauk ja lisa potti, kuumuta 2-3 minutit. Lisa nõrutatud kikerherned, vürtsköömned, 1 tl Harissa pastat, oliivid ja puljong. Lase keema tõusta, siis vähenda kuumust ja lase supil vaiksel tulel 15 minutit podiseda. Võta pott tulelt ja pigista sisse sidruni mahl.
Keeda munad nii, et kollane jääks pehmeks, 3-4 minutit.
Serveerimiseks rebi eilsest saiast tükid ja pane kausi põhja. Tõsta peale 2-3 kulbitäit suppi. Koori munad ja aseta igasse kaussi üks muna. Tõsta muna peale terake Harissa pastat (kui see tundub liiga terav, riputa selle asemel peale veidi paprikat ja musta pipart), raputa peale peeneks hakitud koriandrilehed ja serveeri kuumalt.