Me ei pruugi just palju teada Cornwalli köögikunstist, kuid üks on kindel – need, kes on kunagi maitsnud Cronwalli pirukaid, ei unusta neid kunagi. Juba 13. sajandil armastati Cornwallis suuri rikkalike pirukaid, mille seest võis leida looma-, lamba- või hirveliha, mereelukaid nagu angerjad või austrid, linnuliha nagu hani või part, aga ka eksootilisemaid nagu luik või paabulind. Lihaga ja rammusa soustiga täidetud, olid need suure pirukad tihti ülikute laua ehteks. 17-18. sajandil aga hakkasid Cornwalli kaevurite naised küpsetama liha ja juurviljadega täidetud toekaid pirukaid, mida nende kaevuritest abikaasadel oli lihtne endaga maa alla kaasa võtta. Siit saab alguse Cornwalli piruka võidukäik. Täna leiame kunagist kaevurite toitu pea igast Cornwalli pubist ja igal Cornwalli pereemal on oma piruka lemmikretsept.