Pika ja väga rikka ajalooga Gotlandi saar on tuntud ka oma hea toidu poolest. Gotlandi saarel elasid jõukad kaupmehed ja talupojad ning rikkad laevaomanikud. Läbi sajandite on Gotland olnud üks läänemere jõukamaid paiku ja see kajastub ka Gotlandi traditsioonilises köögis. Kuulsaim saarelt pärit toit ei ole mitte kala ega ka lammas, vaid on hoopis Saffranspannkaka või eesti keeles Safrani ahjupannikook. Keskaega tagasi ulatuv hõrgutis koosneb tõeliselt kuninglikest koostisosadest nagu safran, mandlid, suhkur ja riis. Seda imelist maiust said endale lubada vaid kõige jõukamad. Täna naudivad selle hõrku maitset kõik kes Gotlandil külas käivad ja kohalikud ise armastavad Safrani ahjupannikooki küpsetada jõuluajal.
Saffranspannkaka - Safrani ahjupannkook
Vutimunad tilliga
Sparglisupp
Inglad sill - marineeritud heeringas